Intrebari si raspunsuri hidroizolatii

O hidroizolatie este o componenta indispensabila pentru inchiderea acoperisurilor terasa asa incat lipsa acesteia compromite intreaga constructie. Tipul de material sau solutie care sa asigure etanseitatea la apa trebuie ales cu grija prin cautarea si gasirea unei firme de hidroizolatii responsabile care poate sa garanteze lucrarea efectuata si materialele implementate. Exista multe tipuri de membrane de impermeabilizare pe piata de constructii, cele mai bune fiind materialele elastice, care rezista la fortele de intindere, rezista la imbatranire si sunt stabile la variatii de temperatura.

Una din solutiile garantate de firma noastra este etansarea cu membrana bituminoasa elastica, armata cu tesatura si protejata cu finisaje de granule minerale. Avantajul il reprezinta faptul ca se aplica rapid si sigur in termosistem multistrat pe structuri de beton, se poate aplica prin lipire totala sau in puncte cu flacara sau autoadeziv, se poate autosigila in caz accidental de microfisurare, costurile de realizare sunt acceptabile.

Un receptor asigura evacuarea apei dirijat prin coloana interioara sau burlan exterior, cel mai important fiind faptul ca acesta trebuie sa fie conceput pentru legarea la hidroizolatie: cu flansa sau guler. Numarul gurilor de scurgere se va calcula in functie de suprafata acoperisului astfel incat sa nu existe dificultati de preluare a apei in mod eficient. La sistemele cu termoizolatie pe pardoseala se vor alege guri de scurgere pe doua nivele asa incat sa existe posibilitatea de evacuare a apei provenite accidental si la bariera de vapori de sub izolatia termica. Receptoarele se vor monta in sistem cu conectare intre ele, insa evacuarea principala va ramane sifonul de la suprafata.

Aceste piese sunt confectionate din plastic si au flansa din aceeasi bucata; racordarea la hidroizolatie se face prin lipirea si aducerea membranei pe profilul piesei fara sa existe loc pentru infiltrarea apei in alte zone nedorite.

La o casa sau bloc cu acoperis drept tip terasa se va lua in calcul destinatia finala ca amenajare pentru relaxare, partial circulabila sau acoperis ecologic cu vegetatie. In functie de intrebuintare, se va alege un sistem compus din mai multe straturi de membrana de ventilatie si hidroizolatie si un strat de bariera termica.

Totul incepe prin buna coordonare a beneficiarului cu echipa de constructie pentru a pregati si finaliza toate elementele de terasa care trebuiesc ridicate la nivel de planseu: atic parapet perimetral din zidarie sau beton, casa scarii cu bordura la usa sau gura de iesire tip luminator, tencuirea zidariei, carotarea gaurilor in planseu sau parapet pentru gurile de scurgere. Firma de hidroizolatii poate interveni cu sugestii la stabilirea tuturor aspectelor ce tine de o terasa precum si determinarea punctelor de colectare a apei din precipitatii. Turnarea sapei de nivel este o etapa intermediara pentru ca se va netezi suprafata si se vor da pentile cu inclinatie de 1% catre receptoarele de apa; uscarea materialului poate sa dureze cateva zile pana la inceperea etapei propriu-zise, timp in care pardoseala poate sa lucreze si sa se stabilizeze.

Etapa de izolatie este etapa in care firma de profil aplica protectia la apa incepand cu bariera de vapori, bariera termica si bariera la infiltratie. Dupa realizarea lucrarilor si efectuarea probelor de etanseitate, se pot opta pentru urmatoarele operatiuni de finisare: se va turna o sapa de egalizare in cazul in care terasa este prevazuta cu gresie sau se va monta o pardoseala flotanta direct pe membrana; la terasele gradina se vor aseza straturi de sustinere a pamantului; in cazul in care terasa va fi necirculabila se va lasa ultimul strat de hidroizolatie ca strat final.

De cele mai multe ori se intampla ca de aceasta problema se ocupa firma de constructie care a ridicat cladirea, insa si de cele mai multe ori terasele cu infiltratii nu au avut parte de cele mai bune servicii. De aceea, cel mai bine etansarea o va face o firma de specialitate care cunoaste foarte bine materialele si executa numai aceste tipuri de lucrari.

Firmele care oferteaza pentru terasa vor prezenta incredere de la primul contact, au ca principal obiect de activitate lucrari de invelitori sarpante si terase la constructii, au o pozitie stabila pe piata de constructii, vor pune ca prima optiune materialele de calitate. Ca firma cu experienta va stabili un pret total pentru inchiderea lucrarilor pe suprafata masurata fara a pretinde bani suplimentari sau a intarzia lucrarile. Cele mai profesionale servicii pot garanta o suprafata perfect etansa la orice conditii de umiditate provenita din atmosfera iar organizarea lucrarilor de hidroizolatii va fi facuta in mod eficient.